Saturday, September 24, 2011

Le château de Versailles

Fél1-1 körül indultunk el itthonról, és 8ra estünk haza. Képzelhetitek, milyen fáradtak vagyunk most! Pedig 9től Kisherceges fényjáték műsor lesz a Défensenál, és nagyon szerettem volna kimenni, de hát kidőltünk... De azért nem bánom, nagyon jó napunk volt ma! Eredetileg ma mentünk volna a Disneylandbe, de kiderült, hogy Gábornak lesz olyan nap jövőhéten, amikor nem lesz sulija, és hétköznap biztos kevesebben vannak, úgyhogy úgy döntöttünk, akkor megyünk inkább, mára meg a spanyol csoporttársak ajánlották, hogy mennek Versaillesba, és menjünk velük, de ez viccesre sikeredett, mert ők nem jöttek :D
Itthon készítettünk bagettszendvicseket, és raktunk be Oreo kekszet és szőlőt is, hogy legyen minden finomság az útra :3 A szőlőt már odafelé az RERen elpusztítottuk, hogy ne nyomódjon össze, a többit pedig a stílusosan a kastélypark lépcsőjén ülve fogyasztottuk el :)
A kastély múzeumrésze ingyen volt. Igen, aki nem tudja, és szándékozik errejárni, annak közérdekű info, hogy 26 év alatt személyi felmutatásával ingyenes! :) (cserébe a megközelítése 7 euró...) Audioguide-al mentünk végig a kiállításon, bár szégyellem, de angol nyelvűvel. Gábor megpróbálkozott a franciával, de 3 mondat után visszament, hogy kicseréltesse. Én alapból úgy álltam hozzá, hogy érteni szerettem volna, amit mond, úgyhogy nem ezen nyelvgyakoroltam. Érdekes volt, de azért nem egy Gödöllő. Vagyis kicsit talán olyan, mint Gödöllő egy randomembernek, aki nem kötődik hozzá. Szép ez a kastély, de valahogy se XIV.Lajossal, se MarieAntoinette-el nem tudok szimpatizálni :D



...viszont a park az eszméletlenül gyönyörű. Oda 6 euró volt a belépő, de mindenképpen megérte. Hatalmas nagy "Akkora, mint Miskolc", lejártuk a lábunkat, de tényleg csodálatos. Pont akkor érkeztünk, amikor elindultak a szökőkutak, mármint amúgy is mentek, de néha ilyen víz- meg zenejáték is volt, és mi akkor értünk oda. Hát teljesen el voltam ájulva tőle, otthonra is kell egy ilyen park! :D Anyáék, most még nem késő ilyenre csinálni a kertünket!! ;) Találtunk egy kisfejű, ámde dagadt csoffadt cicát is, de nem hagyta magát megsimogatni :( Voltak kacsák és hattyúk is, és nagy halak fölött is lógattuk a lábunkat (kidugták a fejüket, azt hitték, kajáltatni akarjuk őket :)).



Miután végigmásztunk a park egyik oldalán az összes kis labirintuson, a NagyTrianon felé vettük az irányt. Ma délelőtt olvastam a neten, hogy nekemvaló kiállítás van bent októberig. Itt kaptuk vissza azt, hogy a főbejáratnál nem kellett sorbaállnunk, mert bár ez is ingyen volt, de legalább fél órát álltunk ott, ha nem többet (itt történt némi csavar az időben Gábor karórája szerint...). Na de a kiállítás nagyon jó volt! Barokk/rokokóból inspirálódott mai divattervezők ruhái voltak kiállítva, egy rakat haute couture és pret-á-porter darab próbababákon. Dior, Givenchy, Vivienne Westwood, Yamamoto, Lacroix, Comme des Garcons, stb. Szóval a mennyország volt! :) Fotózni sajnos itt nem lehetett, de hát ez van :S Azért el tudjátok képzelni: sok őrült modern királylány/királyfi ruha :)



Még sétálgattunk és fotózkodtunk egy kicsit a park másik oldalában, aztán hazafelé vettük az irányt. Még odafelé kaptunk egy Starbucksos kupont, úgyhogy úgydöntöttük kihasználjuk a lehetőséget, és ittunk egy-egy creme brulee machiatot egy áráért. Utána még beugrottunk a mekibe, mert egésznap bagetteztünk, nehogymár vacsira is az legyen :D és azt már a hazafelé RERen fogyasztottuk el.



Csuda egy napunk volt, nagyon élveztem, és végre az időjárás is igazán nekünk kedvezett. (Amint láthatjátok a képeken, egy idő után nem bírtam tovább, ahogy a műbőr csizma ráolvad a lábamra, így elég hamar átváltottam az okosan bekészített balerinacipőcskére :D)

9 comments:

  1. Írni is akartam hogy miez a hirtelen cipőváltás, becserélted a kastélyban, vagy mi?! :Đ

    Gyönyörűek a képek amúgy! Nagyon jól áll ez a ruhácska, meg látom ám azt az inget! ;D

    ReplyDelete
  2. A helyek gyönyörűek, a fotók nagyon jók, egy élmény a blogod, de komolyan. =) A fenti ruhádba meg beleszerettem. =)

    ReplyDelete
  3. Köszönöm szépen! Ez az egyetlen pindurkát loliable ruha, ami nálam van :( De ezt nagyon szeretem~~~ H&M-es, és sikeresen kivártam vele a leértékelést, így rendkívül olcsón jutottam hozzá :)))

    ReplyDelete
  4. Egy hasonlót szeretnék varratni Benével, mert tényleg belezúgtam. Feltéve, ha nem bántódsz meg miatta! =)

    ReplyDelete
  5. Dehogyis :) Az enyém full muszlinból van (nyilván műszálas :D), nagyon szép, ahogy a két könnyű átlátszós anyag egymáson van~ De amúgy ilyen terhesmamis szabású, csak én hordom azzal a 60 centis övvel :)

    ReplyDelete
  6. Gyönyörű vagy a képeken :) Imádom a ruhád, az öved, meg a csizmád. Meg téged is :D

    Tényleg, azt a csizmát hol vetted? :)

    ReplyDelete
  7. Köszönöm szépen, megnézem :)

    ReplyDelete
  8. Majd ráállítom Benét a témára, köszönöm! =D Az öv zseniális ötlet!

    ReplyDelete
  9. Marie-Antoinette-et én se bírom. Szörnyen butának tűnik a beszólásai alapján, meg egyébként is jakobinus érzelmű vagyok. Hát hogyan ne, mikor ott volt az a bishie Saint-Just polgártárs?

    ReplyDelete