Sunday, September 18, 2011

La première journée à Paris

Újult erővel álltunk neki ma a párizsi kalandunknak, és szerencsére ma nem kellett csalódnunk, így, hogy már a legrosszabbakat láttuk, ma csak pozitívabb lehetett! Bár retardált portásbácsink ismét nagyot produkált reggel, amikor plusz egy takarót szerettem volna tőle kérni, mert kicsit fáztam éjszaka - de semmi gond, újra próbálkozunk, ha leváltja őt a munkatársa.

Természetesen azonnal az ellenkező irányba kezdtük meg a sétánkat a késői reggelink után. Miután megállapítottuk, hogy így, itt is érvényes diákigazolvány nélkül rendkívül drága lenne a jegy/bérlet, és azt se tudjuk, mennyi időre kéne venni (merthogy nem tudjuk, mikor kapunk igazolványt), úgy döntöttünk, hogy ma sétálós napot tartunk. A szomszédos parkunkban kezdtünk, és hát tényleg gyönyörű! Tele van mindenféle madárral, a legviccesebbek a kövér varjúk, de van egy csomó liba is, meg még egy hattyút is láttunk, ami 30 centire aludt egy padon ülő nénitől. A park egyébként elég nagy is, és nagyon sokan járnak ki oda futni - nekünk is kéne valami mozgást beiktatnunk, csak hát mint az már tegnap este kiderült, az időjárás inkább Londonra hasonlít, mint Budapestre, és hagyján, hogy vagy 10 fokkal hidegebb van, de félóránként az eső is elered pár percre.



Amikor elkezdett elmenni a nap, és én fázni kezdtem rövidnadrágban, elindultunk, hogy a hosszas térképnézegetés után gyalog keressük meg Gábor egyetemét. Azért így elég hosszas séta volt, de nem bántuk, sok érdekes dolgot láttunk út közben!


Béna a fotó, de nem az a lényeg, hanem ami rajta van. Itt minden cukrászda tele van macaronnal. Még a mekiben is árulnak macaront! Kár, hogy Gábor nem szereti :D


PostIt-art egy iroda falán :) 9gagen már láttam, de nagyon tetszett, hogy tényleg léteznek ilyen lököttek :) Ja igen, és a parkban beszél a pad (még nem sikerült megfejteni, mit mond, és vajon miért :D), és a nyilvános vécé ingyenes is, és még el is mossa magát, amint bezáródik az ajtó. Varázslat!

Találtunk útközben egy bevásárló központot, ami ugyan zárva volt (vasárnap...), de azért végigsétáltunk rajta, és van claire's, accessorize, zara, promod, pimkie, stbstb, de nyilván az első kettőnek örülök a legjobban :D Miután innen már nem túl messze megtaláltuk az egyetemet, visszasétáltunk a mekihez, és ott ebédeltünk. Lau tegnap említette, de azért kicsit még így is meglepett, hogy a meki árkategóriája rendkívül szívderítő. 1 euró egy hamburger! 1 euró egy kis krumpli! Úgyhogy ketten együtt 5 eurót költöttünk. Kár, hogy annyira egészségtelen, hogy nem lehet ezen élni végig, mert akkor nem is lenne akkora anyagi probléma ez a város XD


Mire visszafelé sétáltunk, érdekes módon kinyitott pár üzlet, ami előtte zárva volt, így rögtön berángattam Gábort egy újságárushoz, és megajándékoztam magamat egy L'Officiellel, ami nagyon boldoggá tett, mert két különszám is volt hozzá, és az egyik gyerekruhás~~~

Már odafelé észrevettük, csak nem mertem odamenni, de egy ilyen bolhapiac szerű antik vásár volt az utca közepén, és így visszafelé odamentünk körülnézni. Hát én azt nagyon élveztem!! :D Csomó ilyen tökszép régi cuccot árultak, még egy régi Burberry kabátot is láttam, antik fényképezőgépeket, festményeket, bútorokat, lámpákat, könyveket, stb. Ha lesz máskor is, és bátrabb leszek, lehet megnézegetem a kisebb dolgokat magamnak :) Ezután megkerestük még a kevés nyitva lévő élelmiszer üzletek egyikét, és vettünk pár dolgot, ami még hiányzott, hogy túléljük holnap délutánig.

Összességében ez a mai nap nagyon pozitívan sikerült, rendesen ellensúlyozta a tegnap nehézségeit, és azt hiszem, mindketten kicsit megnyugodtunk :3

5 comments:

  1. Olyan fura így olvasgatni... tök hihetetlen hogy OTT VAGYTOK és nem ITT. :Đ

    de örülök hogy jól éreztétek magatokat~!

    ReplyDelete
  2. Tök jó, hogy együtt vagytok Párizsban a pároddal :) Én tavaly egy hónapig éltem Olaszországban barátokkal, de marhára hiányzott, hogy a barátom is ott legyen és együtt éljünk át dolgokat :)

    ReplyDelete
  3. Nyugi, az első pár sokk után, nagyon fogod élvezni, és hihetetlenül hamar el fog menni ez az egy év :)

    Egyébként teljesen ugyanez volt velem is, amikor megmutatták a koliszobánkat, én majdnem sírva fakadtam :D Aztán 1-2 nap alatt nagyon otthonosra berendeztük, és a végén tök központi hely lett a baráti társaságban :)
    De amúgy ha megnézed a blogom 2009ből, ott vannak képek a koliról is, sztem vicces a hasonlóság... :D

    ReplyDelete
  4. Azt még megmondod nekem, hogy mi az a macaron? Maximum a makaróni jutna róla eszembe, de nem tartom valószínűnek :D

    ReplyDelete
  5. A macaron egy édességfajta :) http://en.wikipedia.org/wiki/Macaron

    ReplyDelete