Monday, May 16, 2011

1. A lolita világ az én szememmel



1. Az egész lolitaság számomra olyan, mint egy régi tárgy, vagy egy romos kastély. Van aki úgy látja, hogy kukába való az egész, néha én is úgy érzem, hogy értelmetlen tartogatnom magamnak, de ha belegondolok, mégis van értéke, és az embernek egyszerűen nincs szíve "kidobni", meg kell őrizni, mint egy hagyományt. Egy olyan dolog, ami külső szemlélődő számára értéktelen, de számomra kincs.

2. Kicsit racionálisabb szemmel nézve ez az a bizonyos "közös hobby", ami egy társaságot összetart. Kiskorom óta a legjobb barátaimat mind úgy szedtem össze, hogy közös téma iránt érdeklődtünk. Tizenévesen animések voltunk, és akkortájt alakult ki a keménymag. De miután már teljesen összekovácsolódtunk, együtt mentek rajtunk keresztül a közös hobby-hullámok. Mindig volt egy-egy dolog, amit együtt szerettünk csinálni (musical, színészek, filmek, sorozatok, shopping, játékok, utazások). Persze ahogy nőttünk ezek a témák kicsit eltávolodtak, volt, hogy kettesével-hármasával, vagy akár egyedül szerettünk dolgokat, de annak a hobbynak mindig volt egy közege, egy másik társasága. Így kerültem a loliták közé, és így több mint egy év elmúltával nagyon boldog vagyok, hogy Luluval közösen éljük meg ezt a "hullámunkat" is :)

3. Nagyon sokakkal ellentétben én ezt kitartóan divatirányzatnak látom inkább, mint bármi másnak. Viselkedési formának azért nem, mert egy lánynak szerintem alapvetően udvariasnak és kedvesnek kell lennie ahhoz, hogy nőies legyen. Nem ahhoz, hogy lolita legyen, hanem ahhoz, hogy nő. De ez nem leminősítése a lolita fogalomnak, hiszen nem véletlenül választottam magamnak azt a szakmát, ami: imádom a divatot, és nagyon fontosnak tartom, és tetszik, ahogy az emberek ezáltal fejezik ki a jellemüket, vagy éppen ahogy ezáltal nem.

4. A lolita világ egy olyan hely, ahol nem bűn chocoholicnak lenni, cukorkára és sütikre vágyni pedig egyenesen normális, sőt cuki :D

5. Ez a társaság az, ami igazán nekem való: nem vagyok fura attól, hogy szívesebben rajzolgatok, ragasztgatok, varrogatok, stb. otthon egyedül, ahelyett, hogy hangos társaságba járnék bulizni. Kicsit az egész társaság a különcök gyűjtőhelye, amit más kívülről lehet hogy szánalmasnak lát, de benne lenni jó!

6. Vajon itt még olvassa valaki? :D Itt kéne letesztelni a dolgot azzal, hogy beírok a válasz helyett egy Micimackó idézetet :P Najó, nem, rendes leszek: Szóval továbbá a lolita világ számomra egy vidámpark :) Szórakozási lehetőség sok másik "gyerekkel", jó hangulatban, színes dolgok között.

7. Szeretem, hogy kicsit kiemlekedhetek a társaságból. Nem vagyok megalomán, nem úgy értem :D Hanem egyszerűen szeretem rajtatok kiélni a vezető szellemem egy kis részét XD és nagyon élvezem, ha tetszik másoknak, amit csinálok, pl. az okleveket, a kitűzők, stb.

8. Imádok vásárolni XD Birtoklási vágy vagy szépségre vágyás, mindenki nevezze, aminek akarja, egyszerűen boldoggá tesz, ha magaménak tudhatom, amit kinézek~ És ez egy loli cuccnál, amire ráadásul várni is kell a döntés, a vásárlás és a kézhezkapás között méginkább igaz. Bár persze várni nem szeretek én se, de lássuk be, sokkal jobban örül az ember valaminek, amiért megküzdött, amire sokat várt, és utána mégis épségben és rendben megérkezett :D

9. Szeretném, ha egyszer részese lehetnék valamelyik nagyobb lolimárka tervezőcsapatának, és bár reális esélyt nem látok rá, mindig álmodozgatok róla :)

10. A "lolitalik" rendet csinálnak a káoszban. De komolyan. Ebben a tanévben rendkívül rendszertelenül élem kis életemet, és nagyon nincs ez jól. Nincsenek konkrét megfogható dolgok, amikhez viszonyíthatom az idő múlását. Kivéve a lolitalik. Valami, amit lehet várni, lehet rá készülni, majd lehet róla mesélni, és visszanézegetni a képeket.

4 comments:

  1. Az 5. ponttal teljesen egyetértek.

    Vezetőszellem pedig kell is, mindig kellenek egy társaságnak olyan tagok, akik kézben tartják a dolgokat. Én pl. pont az ellenkezője vagyok.

    Oké, minden ponthoz tudnék valamit hozzáfűzni, de ezek jutottak először eszembe XD

    ReplyDelete
  2. Ely, imádom, amikor előtör belőled a vezető szellem :) Jó látni, hogy szereted csinálni, és mások is szeretik, ha csinálják.

    Ha van több infód a Gödöllőről, írd majd meg! :)

    ReplyDelete
  3. Én szívesen olvastam volna egy Micimaci idézetet a 6. pontban :D.

    ReplyDelete
  4. Tetszett a 6. pont :D
    És éljenek a chocololicok! :D

    ReplyDelete