Wednesday, May 18, 2011

3. Tíz dolog, amit nem szeretek a lolitában



1. Nem 174 centis hosszúderekú lányokra van kitalálva. Egyszerűen mindegyik szoknya rövid nekem, és mivel a derekam is hosszú, ezért az egész összhatás olyan, mintha kinőttem volna a ruhákat... és a térdem meg csúnya, tehát főleg nem ártana, ha eltakarná valami.

2. Messziről jönnek a ruhák... Drága a posta (főleg most DHLmentesen ^^") és nem lehet felpróbálni. Ez eléggé összefügg az előzővel :S de a cipőkre is vonatkozik. A méretet azért nagyjából már eltalálgatom, de a kényelmességet... csak reménykedhet az ember.

3. Ha valaki úgy koordinál, hogy nem koordinál. Felvesz mindenfélét, ami cuki, meg különkülön szép, és együtt mégis borzalmas. Pl. ha túl sok szín van, vagy ugyan névlegesen ugyanazok a színek, de az árnyalat teljesen más.

4. Drága. Lehet, hogy ha hosszabb ideig gyűjtögetném a zsebpénzemet, meg tudnék venni 1-1 "epic printet", de egyszerűen nem lenne szívem 60-80-csillagoségezret kiadni egyetlen ruhadabért (jó, +zokni+masni nem számít), tuti rosszul érezném magam, még ha nagyon tetszene is a ruha, és véletlenül (tényleg ritka!) elégedett lennék a saját alkatomon is mindennel.

5. Alapvetően lány divat, így minket szedett össze a sors egykupacba, és ez már fősulin is kiderült: ha sok lány van egykupacban, ott előbbutóbb konfliktus lesz. Igen, túl hamar azt hisszük, hogy szoros kötelék alakult ki, túlságosan a szívünkre veszünk mindent, szóval összességében túl sok a hiszti. Ilyenkor irigylem a fiúkat, akiknél sokkal inkább él a haverság fogalma, mint a barátságé, és pont ezért felül tudnak emelkedni mindenféle hülyeségen :D

6. Hogy nem toleránsak az emberek, és nem tudják, hogy mit kezdjenek a furcsa látvánnyal. Nem arra gondolok, hogy bókoljanak nekem állandóan, kell a fenének :D De azért az kritikán aluli, amikor az ember megy fel az aluljáróból a lépcsőn, és benyúlnak a nagy szoknyája alá, és rácsapnak a fenekére kéremszépen...

7. Nem jó éghajlathoz van kitalálva :D De komolyan, Magyarországon nincs olyan, hogy tavasz és ősz. Amit hivatalosan annak nevezünk, az igazából egy olyan évszak, amikor naponta váltakozik a tél és a nyár. És fene tudja előző este, hogy másnap mit tud felvenni ^^"

8. Hogy nem passzolnak össze a színek. Nem úgy értem, mint a 3-as pontban, vagyis ez talán kicsit megmagyarázza a hármaspontos embereket is... Egyszerűen nem lehet egy webshopos fotóról megállapítani, hogy az élőben milyen színű, és lehetetlen hozzá passzolós kiegészítőket venni, anélkül, hogy az ember élőben összenézné őket. A saxblue az néha babakék, néha élénkkék (sütis JSK) néha szürkéskék (LoveNadia), néha mentás egy kicsit (montreál cipőm), szóval sose ugyanaz, és istenem, ezeket még valahogy megoldja az ember, de mi van, ha egy bonyolultabb színnel van dolgunk? Krémszín... vagy pl. maga a menta. Esélytelen ^^"

9. A Gurololi. Egyszerűen nem tudom hova tenni. Nem értem, hogy a nőies eleganciának, a bájnak, a légiességnek, a hercegnősségnek, a porcelánbabásságnak mi köze ehhez a morbid, undorító valamihez :D Bocsánat, ha ezzel megsértek valamit, de asszem nem vagyok egyedül ezen a véleményen ^^"

10. Mint ahogy valami hasonlót írt Nana is: amikor valaki leírt szabályok alapján ítéli el valakinek a koordinációját. Pl. ha valaki azt hiszi, hogy full APben TUTI hogy nem ita, akkor is tévedhet, de ugyanúgy lehet nagyon bájos és lolitás egy csíkos zokni pl. sailorlolihoz, és egy szép pl. virágmintás nejlonharisnya is passzolhat egy mondjuk egyszínű classic ruhához és egy Bodyline szoknya is lehet sokkal inkább loli, mint egy Baby ruha rosszul koordinálva. Divattervező vagyok, fel kéne néznem a márkákra, de akkor is kultursznobságnak tartom, ha valaki a sima egyszínű zokninál nem elégszik meg a márkátlannal :DDD

2 comments:

  1. Ó, az éghajlat, igen! :(
    Londonban éreztem azt, hogy na ezt találták ki a gót bársonyhoz meg hatalmas szoknyákhoz. Nyáron sem rohadsz meg... Oké, az eső kellemetlen, de se nagyon hideg, se nagyon meleg nincs hosszú ideig.

    ReplyDelete
  2. gurololi <3 egyik kedvenc stílusom(:

    ReplyDelete